Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yeni anayasa gündemimizin ilk sırasında

12.09.2023
0
A+
A-

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yeni Anayasa Sempozyumu’nda konuşuyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yeni anayasa gündemimizin ilk sırasında

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ulucanlar Cezaevi’nde Yeni Anayasa Sempozyumu’na katıldı.

Erdoğan’ın şu sıralar burada yaptığı konuşmadan öne çıkanlar şöyle:

“Darbenin üzerinden 7-8 yıl geçtikten sonra cezaevine girenlerin tamamı serbest kaldı. Bu örnek bile yapılan işin ne kadar göstermelik olduğunun işaretidir. 12 Eylül yönetiminin ülkemizin kalbine sapladığı en büyük hançer, üzerinde hala konuştuğumuz, tartıştığımız 1982 darbe anayasasıdır. Her ne kadar 1987’denm itibaren 23 kez değiştirilmiş ve 2017’de tarihi bir yönetim değişikliğine gidilse bile elimizdeki metin halen bir darbe anayasasıdır.

10 yıl önce TBMM çatısı altında yeni bir anayasa çalışması başlattık. En geniş siyasi katılımlı bu çalışma muhalefetin yan çizmesi sebebiyle akim kaldı. Ülkemizi yeni, sivil, demokratik, özgürlükçü ve kuşatıcı bir anayasaya kavuşturma isteğimizden vazgeçmedik. Milletimize verdiğimiz sözün takipçizi olmayı sürdürdük.

Mİlletimizi hak ettiği anayasaya kavuşturma idealimizden hiç kopmadık. Kendi anayasa metnimizi hazırladık. MHP ve AK Parti dışında yeni bir metin hazırlayan siyasi teşekkül çıkmadı. Muhalefet her fırsatta istismarını yapmasına rağmen dümeni başka tarafa kırıp ortadan kayboldu. Yeni anayasa yerine tutarsız ve anlamsız bir metni ortaya atıp kendi dünyalarına daldılar.

Türkiye Yüzyılı hedefimizin unsurlarından biri olan yeni anayasayı milletimize kazandırana kadar çalışmayı, gayret etmeyi, mücadeleyi asla bırakmayacağız. Yeni anayasa meselesi gündemimizin ilk sıralarında yer almayı sürdürüyor. Türkiye gibi 2000 yıllık devlet geleneğine 73 yıllık demokrasi birikimine sahip bir ülke çok daha iyi bir anayasayı hak ediyor.

Türkiye Yüzyılı iddiamızı hayata geçirmek için alt yapımızı güçlendirmek vizyonumuzu geliştirmek yetmiyor. Yeni bir anayasaya ihtiyacımız olduğu bir gerçektir. Bizi darbe anayasası gölgesinden kurtaracak olması bile tek başına önemlidir. Tabii ki yeni anayasa Türkiye’yi bir masal diyarı haline getirmeyecektir. Ama yeni anayasanın Türkiye’ye çok şey katacağı gerçektir.”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

error: Content is protected !!