Uludağ Üniversitesi’nin En Genç Yeteneği Göz Dolduruyor!

18.06.2023
10
A+
A-
Uludağ Üniversitesi’nin En Genç Yeteneği Göz Dolduruyor!

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Devlet Konservatuvarı 6. sınıf öğrencisi Elif Çalışan (11) konservatuvara girdiği 2019 yılından itibaren katıldığı tüm yarışmalarda üstün performans göstermeye devam ediyor.

Yeteneğiyle dikkatleri üstüne çeken genç kemancı, konservatuvar öğretim görevlisi Ozan Sarı ile birlikte yaptığı çalışmalarla kısa sürede uluslararası yarışmalarda önemli başarılara imza attı. Elif Çalışan, 2020 yılında katıldığı Music & Stars Awards Yarışması’nda Golden Star ödülünü alırken, öğretmeni Ozan Sari’ye de “Best Teacher of the Year” (Yılın En İyi Öğretmeni) ödülü verildi.

Başarısını ailesinin ve konservatuvardaki öğretmenlerinin desteklerine borçlu olduğunu dile getiren Elif, Bursa Uludağ Üniversitesi’ni ve Türkiye’yi dünya sahnelerinde temsil etmeyi hedeflediğini söyledi.

Elif Çalışkan başarılarıyla göz doldururken gazetemize yaptığı açıklamada; ” 25.06.2009, Bursa doğumluyum. Beş yıldır keman çalıyorum. Uludağ Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nda keman bölümü 8. sınıf öğrencisiyim. Geçtiğimiz Şubat ayında Belçika’da bulunan dünyanın en önemli müzik okullarından biri olan Musica Mundi School’un iki aşamalı seçmelerine katıldım ve 2023-2024 eğitim-öğretim yılından itibaren 4 yıllık lise eğitimim için okula kabul aldım. Seçmelerdeki performansım ve mülakat sonrası jüri üyeleri yıllık eğitim ücreti olan 25.000 Euro üzerinden 14.000 Euro burs hakkı tanıdı. Bu miktar toplam okul ücretindeki eğitim bedelinin tamamıdır. Verilen burs sonrası okula ödenmesi gereken miktar yıllık 11.00 Euro olarak belirlendi. Barınma , yeme-içme gibi giderler için belirlenen miktardır.  Musica Mundi School Belçika’nın Waterloo şehrinde, Belçika Kraliyeti’nin desteklediği yatılı eğitim veren bir okuldur. Okulun kurucuları dünyaca ünlü keman ve piyano sanatçı-eğitmeni Leonid Kerbel ve Hagid Hassid Kerbel’dir. Fazıl Say ve Maxim Vengerov okula iyi niyet elçisi olarak destek veren dünyaca ünlü virtüözlerden
bazılarıdır. Musica Mundi müzik eğitiminin yanında Cambridge müfredatını işlemekte ve diploma vermektedir. 4 yıllık lise eğitimi sonunda üniversite hazırlığı ve geçiş sürecini de üstlenerek öğrencilerini üniversite seçmelerine hazırlamaktadır. Bu okulda okumanın müzikal olarak gelişmemi sağlayacağı gibi, dünyaca ünlü bir keman sanatçısı olma yolundaki en büyük adımı atmamı sağlayacağını düşünüyorum. Bu yolda yürümek için duyduğum büyük heyecanım nedeni ile azimliyim ve başarılı olacağıma inanıyorum. Yürüyeceğim bu yolda sizlerin maddi olarak desteğinize ihtiyacım olacak. Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim. İleride bir gün konserimde kulaklarınıza ve gönlünüze seslenme fırsatı bulmak için sabırsızlanıyorum. Desteklerinize güveniyorum, şimdiden en içten teşekkürlerimle esen kalın.” dedi.

Elif Çalışan’ın aldığı ödüller:

2020 Kazakistan Uluslararası Müzik Yarışması’nda Grand Prix ödülü

2020 Uluslararası Music and Stars Awards Müzik Yarışması’nda Golden Star ödülü

2020 Sırbistan XI. Uluslararası Müzik Yarışması’nda 2.lik ödülü

2021 Türkiye Genç Yetenekler Müzik Yarışması’nda 1.lik ödülü

2021 Polonya Uluslararası Enstruman Performans Yarışması’nda 1.lik ödülü

2021 2. Uluslararası Alkanova Müzik Yarışması’nda 1.lik ödülü

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

error: Content is protected !!